Partnerstvo

7 navad srečnih parov

Navade srečnih parov

Ste kdaj opazovali kakšen par, pri katerem veste, da traja zveza že dolga leta, pa se partnerja še vedno obnašata, kot da sta se ravno pred kratkim zaljubila? Gotovo vas zanima, v čem je skrivnost takšnega srečnega partnerstva.

1. Geste štejejo, a niso dovolj

V mnogih parih manjka javne fizične naklonjenosti – poljubčkov in objemov, ki jih vidijo vsi. Pri drugih parih pa brez držanja za roke ne gre. Pa so takšna izkazovanja nujna? Gotovo marsikomu (predvsem ženskam) prijajo, vendar v resnici ne kažejo na to, kakšen je odnos. Nekateri se lahko zaradi takšnih gest zdijo noro zaljubljeni, a se že čez pol leta ločijo. Drugi si nikoli ne izkazujejo nežnosti pred drugimi, pa so zadovoljni skupaj celo življenje. Velja torej, da naj si vsak par izbere tisto, kar mu ustreza – in se ne ozira na druge!

2. Jaz in ti sva zaveznika

Pri srečnih parih partnerja vedno držita skupaj, ne glede na vse. Doma morda že imata kakšen spor, a pred drugimi sta eno ter vedno eden drugemu v podporo.

3. Zaupanje

Si srečni pari zaupajo prav vse? Res je, da naj bi bila partnerja najboljša prijatelja, a tudi najboljši prijatelji si seveda ne povedo čisto  vsega. Nič ni narobe, če kdo zadrži kakšno manjšo stvar, ki bi lahko drugega le prizadela, zase – na primer to, kaj si o partnerju misli tašča.

4. Skupno in ločeno

Vsak par mora imeti skupne interese, a vedno je potreben tudi oddih, ko si lahko partnerja »spočijeta« eden od drugega. Včasih morata kam tudi ločeno, vsak zase – partner ni namreč le del para, temveč je predvsem samostojna osebnost, česar se ne sme zanemariti.

5. Zadovoljiva spolnost

Brez spolnosti v dobrem partnerskem odnosu ne gre, saj je ta nujna začimba partnerstva. Srečni pari se zato nikoli ne nehajo truditi, da bi si bila partnerja privlačna ter bi se med njima iskrile iskrice.

6. Sprejemanje odločitev

V dobrem partnerstvu se pomembne odločitev sprejemajo skupaj. Kadar nekdo odločitev sprejme sam, se drugemu zdi, da je bil izdan – za srečo se morata oba počutiti enakopravna, spoštovana, mnenje obeh mora biti cenjeno.

7. Midva sva prva!

Partnerja ne smeta nikoli pozabiti, da sta skupaj eden zaradi drugega, in da so šele potem prišli otroci. Če želita biti srečna, ne smeta otrok postavljati pred njun odnos, sicer se bo zveza pričela krhati. Brez otrok si je potrebno večkrat privoščiti tudi dopust – pa četudi gre le za konec tedna, ko se lahko posvetita zgolj eden drugemu.