Partnerstvo

Od kod je prišla naša duša?

Vsak ima dušo, toda od kod je prišla? Kdaj in kje se je ta duša rodilaq? Ne moremo se spomniti, ker smo pri rojstvu podvrženi procesu pozabljanja. Lahko bi rekli, da je »Bog« ustvaril vse duše, da smo dejansko del tega neskončnega ustvarjalca, majhna osrednja točka zavesti, ki pripada neskončno inteligentni celoti. Poglejmo torej, kje je začetek vsakega od nas, ne v tem življenju kot novorojenčka, ampak na tisoče, če ne milijone vaših življenj nazaj.

Vsak planet se oblikuje in se začne, zaklenjen v brezčasnost – brez življenja, razen inteligentne energije, ki sestavlja vsak atom v skalah, plinih, mineralih in drugih snoveh, ki tvorijo planet. To stanje je enostavno preprosto bitje, vendar pa inteligentna energija znotraj vseh stvari tvori kemijske elemente, ki ustvarjajo red iz kaosa. To je prva faza obstoja, ki ustreza rdeči čakri, osnovnemu elementarnemu telesu brez prisotnih duš, materialu, ki kasneje sestavlja človeško telo.

Nato se mora oblikovati majhna točka zavesti. To ne vključuje samozavedanja, ampak je točka, kjer pride do zavestnega življenja in se začne preživetje. Na primer, majhen organizem, ki preživi samo na sončni svetlobi ali na vlagi. Ta nova miselno-telesna kompleksnost (brez duha), življenjska oblika, nastane, ko je osrednja točka energije, zbirka atomov (ki vsebuje fotone svetlobe), inteligentno združuje in pridobi dovolj mase, da oblikuje komponente za ustvarjanje enoceličnih organizmov. Inteligentna energija ustvarja drobno vsoto elementov, ki napeljejo ravnotežje med rdečo elementarno “stvarjo” do oranžne – žariščne točke zavesti. Oranžno telo se aktivira (orančno telo je fizično telo brez duše) in nato se začne napredek. Do konca te faze ni več enostavega življenja, subjekti se gibljejo, iščejo, razvijajo in napredujejo.

Zdaj se bodo novoustanovljeni zavestni subjektu z umom in telesom, drobni organizmi razmnoževali in umirali, razmnoževali in umirali, skozi proces fizične evolucije v milijonih življenj – še vedno ni prisotnih duš, vendar pa imajo ti subjekti potencial, da dušo razvijejo. To se zgodi takrat, ko eden ali več teh organizmov začne zbujati duhovno kompleksnost, ko pride do vse bolj osredotočene zavesti. V tem stadiju, ko telo umre, duša živi in ​​se samodejno reinkarnira v novo telo po življenju. Evolucija se nadaljuje in nastajajo bolj zapletene in čudovite vrste – kot so dvoživke, sesalci in ptice, hkrati pa duše teh živali napredujejo in pridobivajo zavest.

V tej drugi fazi obstoja (oranžna doba), subjekt nadaljuje svojo življenjsko dobo duhovnega napredovanja po življenju, vedno odkriva in se uči novuh lekcij s poudarkom na razvoju samozavedanja in splošne zavesti drugih.

Ta proces duhovnega napredovanja je zelo pospešen, ko je oranžno telo prišlo v stik z dušami tretjega, torej rumenega telesa.To so ljudje. Zato živali iz živalskih vrtov, hišni ljubljenčki ali celo divje ptice ali sesalci, ki obiščejo vaš vrt, pridobivajo samozavedanje skozi koncept »nekdo skrbi zame«. Žival spozna aktualnost sebe, ‘jaz’ bitja.  Zato, ko skrbite za svoje hišne ljubljence, pomagate njihovemu duhovnemu napredovanju bolj kot si lahko predstavljate!

Nato duša napreduje v tretjo stopnjo obstoja in postane aktivirana rumena žarka, to je človeško telo, ki ga poznamo. To postane rezultat, ko so um, telo in duh poenoteni in izpopolnjeni, ta process se je torej dogajal skozi tisoče prejšnjih življenj.

V stopnji aktivacije rumene čakre je kultivirana močna pristranskost v smeri bodisi služenja sebi ali služenju drugim. To so učni cilji te barve. Subjekt je lahko mešanica med dvema nasprotnima poloma, vendar je potrebna velika pristranskost, da se premaknemo na četrto stopnjo obstoja. To je stopnja ljubezni – to je ljubezen do vseh stvari, vključno do drugih v  ravnotežju, in pa tudi ljubezen do samega sebe. Za razvijanje polarnosti se duh uči o sebi, svojih preferencah, pristranskosti, osebnosti in lahko poskuša razumeti in sprejeti sebe, da se premakne naprej v ljubezni.

Reinkarnacija lahko na tej stopnji preneha biti samodejna in lahko postane izbirna, to pomeni, da se duša sama odloči, kam se bo reinkarnirala, z življenjskim načrtom in izbiro, kdaj, kje in s kom poteka reinkarnacija (med drugimi dejavniki).

Nižje stopnje bivanja so nam vidne v fizični obliki, višje so nam namensko nevidne, drugače pa se ne bi mogli naučiti naših trenutnih lekcij, da se popolnoma zavedamo kdo smo. Le tako lahko skočimo na naš naslednji cilj. Te višje stopnje fizičnega obstoja so vibracijske frekvence zunaj našega zaznavanja. Zemlja je zdaj v vesoljski časovni kontinuiteti četrte stopnje, njeni prebivalci pa “zaostajajo” v tretji, zato imamo občutek globalnih nemirov in prebujanja.

Ko se naučite lekcij vseh stvari in ljubezni (do sebe in do drugih), lahko napredujete v četrto stopnjo bivanja s popolnoma aktiviranim telesom zelene barve, to je astralno telo – živahno telo. Četrta stopnja je obstoj ljubezni in razumevanja, duh pa lahko sprejme inkarnacije znotraj pozitivno ali negativno usmerjene planetarne iluzije (na primer četrta stopna Zemlje je pozitivna, planeti Oriona so negativni).

Peta stopnja napredovanja aktivira telo modre čakre ali devačansko telo. Ta stopnja obstoja, pri kateri vibracijske hitrost ne moremo zaznati, je gostota učenja velike univerzalne modrosti.

Šesta stopnja napredovanja duše je enota. Enost vsega, kar obstaja, in enotnost vseh entitet, ko ste se jih  naučili in doživeli. Primarno se uporablja indigo ali eterično telo. To je prehod za pripravo na sedmi cikel. Tukaj se mešajo lekcije o ljubezni in lekcije modrosti.

Sedmi cikel, Budovo telo – v popolnosti se aktivira duša, in se pripravlja, da postane eno z vsem, kar obstaja. Potem ko zapusti sedmo stopnjo, lahko preneha biti edinstvena entiteta. Ta celoten proces poteka v daljšem časovnem obdobju, kot si ga lahko predstavljamo, vendar je čas funkcija naše sedanje iluzije in se ne uporablja na enak način v alternativnih dimenzijah ali sploh v duhovnih ravneh ali višjih gostotah obstoja.

Naše duše ne izvirajo iz istega mesta ali nimajo enakega evolucijskega vzorca. Ne glede na to, kakšne fizične entitete smo bili drugod, so naše duše na splošno enake v sestavi, vendar je vsak posameznik edinstven. Življenje na zemlji je intenzivna izkušnja v primerjavi z drugimi, bolj harmoničnimi inkarnacijami drugje. Vaša duša napreduje prav zdaj z vsako novo lekcijo, ki se je naučite, in vsako novo izkušnjo, ki jo imate. Naslednji korak evolucijske eksistence vaše duše se nadaljuje. Torej cenite to življenje, in, če so vaše izkušnje pozitivne ali negativne, vse to prispeva k univerzalnemu duhovnemu napredovanju. Ne pozabite imeti ljubezni v svojem srcu!